top of page

Debat rond het nieuwe kunstenaarsstatuut op 20 juni 2022, 17u30, Beursschouwburg.

Begin mei werd beslist over een kwestie die al jarenlang op de tafel lag van de bevoegde ministers. Het nieuwe kunstenaarsstatuut werd eindelijk bekrachtigd door de ministerraad.

Wat we voordien niet echt een statuut konden noemen, maar wel een aanpassing van de bestaande regels van werknemers voor arbeiders uit de artistieke sector, heeft een grondige hervorming ondergaan. Veel aspecten van de teksten roepen dan ook vragen op en zullen de komende maanden een belangrijk topic ter discussie zijn binnen de sector.

Daarom stelt PlayRight voor om deze discussie, in aanwezigheid van de ministers, te richten op de volgende twee grote thema’s:

  • De accumulatie van een uitkering met het innen van auteursrechten of naburige rechten,

  • De vergoeding voor onzichtbaar werk.

Tijdens dit debat laten we ministers Pierre-Yves Dermagne en Frank Vandenbroucke aan het woord. Zij zullen in debat treden met Thibaut Delmotte (acteur en medevoorzitter van de Union des Artistes) en Luc Gulinck (jurist en lid van het bestuur van De Muziekgilde). Het debat zal worden gemodereerd door Eva Meyer (Legal Manager bij Amplo), en de mensen en organisaties aanwezig in het publiek worden van harte aangemoedigd om actief deel te nemen.

Alle info vind je hier.Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page