top of page

De “Fight For Your Rights” Roadshow

Bijgewerkt op: 3 dec. 2022


JOUW VRAGEN OVER HET KUNSTWERKATTEST, DE VERGOEDING VOOR ONLINE MUZIEKGEBRUIK EN DE FISCALE VERANDERINGEN BEANTWOORD.


Heb je vragen over het nieuwe kunstwerkattest en wat dat voor jou betekent? Hoe zit dat nu met dat aankomend nieuw reglement rond de KVR? Gaan die KVR’s nu op de schop of niet?

Hoorde of las je ook reeds over die nieuwe Belgische wet omtrent de uitvoerings- en naburige rechten op online gebruik en streaming van muziek? Wil je weten hoe, wanneer en vooral hoeveel de vergoeding daarvoor zal bedragen?

Wat met het fiscaal gunsttarief op auteursrechten dat sinds de begrotingsbesprekingen geregeld in het nieuws komt? Blijft dat nu definitief zoals het was of gaan we toch meer moeten afstaan?

En hoe weet je eigenlijk of je op aangeven van jouw boekhouder of collega’s de juiste BTW regels voor artistieke prestaties volgt? Hoe kan je jezelf indekken tegen de fouten die nogal wat boekhouders daartegen maken? Wanneer weet je dat de dienstverlening van de boekhouder helemaal up to date en de prijs waard is?


Om deze érg prangende vragen te beantwoorden, komen we naar jou toe!

In Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven.


We zetten voor elk bovenstaand thema de best geplaatste sprekers op het podium die op aangeven van onze hosts in duidelijke taal uitleg geven. Géén saaie ellenlange debatten, maar vooral duidelijke antwoorden en tips, dadelijk toepasbaar op jouw specifieke situatie. En met de blik op een rooskleuriger toekomst.

Zo komt de specialist van PlayRight mee praten over de online vergoedingen, Sabam brengt een update over hoe zij mee vechten voor gunstige fiscale tarieven op auteursrechten, Amplo geeft verhelderende uitleg over de praktische kant van het nieuwe kunstwerkattest en we geven ook test tips mee waarmee je jouw boekhouding of de dienstverlening vanwege jouw boekhouder kan evalueren.

Bondig. Duidelijk. Op maat van álle muzikanten, producerende DJ’s en zelfs hun artistiek-technische collega’s die in plaats van lange intro’s vooral pakkende refreinen willen horen.


Iedereen kan gratis binnen, ook niet-leden van De Muziekgilde, Playright of Sabam.

Inschrijven kan via hierzo!


Heb je na afloop van de 90’ durende podium show nog specifieke vragen? Elk van onze partners zal een Q&A stand bemannen waar jij terecht kan. En er is ook een bar voorzien, dus dat wordt netwerken tot het licht uitgaat.

We kiezen trouwens bewust voor die aankomende weekavonden waarop er het minst opgetreden, gerepeteerd, opgenomen of onderwezen wordt. Dus mis dit unieke event niet!


Locaties en data:

28 november: Trix Antwerpen

6 december: Track Kortrijk

12 december: Club Telex Gent

13 december: Depot Leuven

20 december: De Serre Hasselt


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page