top of page

Campagne van OKO : HET IS NOG NIET TE LAAT!

Gisteren stelde OKO ons hun campagne voor om meer middelen te krijgen voor de kunstensector. Daarom vragen we jou als lid van De Muziekgilde om de campagne te delen op jouw socials!


Waarom?


'Vandaag blijkt echter dat de Vlaamse regering onvoldoende middelen voorzien heeft om de toekomst van onze sector te kunnen garanderen.

Gelukkig is het nog niet te laat. Samen met u kunnen we een krachtig signaal geven aan de bevoegde minister!'


Waarom heeft de kunstensector subsidies nodig?

ze garanderen de tewerkstelling in de Vlaamse kunstensector; opdrachten voor muzikanten

ze zorgen voor duurzame omkadering van kunstenaars; jij dus!

ze zijn nodig als hefboom voor het genereren van eigen inkomsten;

ze zijn de gangmaker voor het internationaal succes van onze Vlaamse kunstensector;

ze zorgen ervoor dat ticketprijzen betaalbaar blijven voor een zo breed mogelijk publiek; voor jouw show of productie!

ze bieden garantie voor een meerstemmig aanbod waar een veelheid van burgers zich in kan vinden;

voor het cultureel welzijn van elke burger in dit land.

Hoeveel (extra) budget is er nodig? Het totale budget dat nu door de minister ter beschikking is gesteld, bedraagt slechts 0,28% van de totale Vlaamse uitgavenbegroting. En eigenlijk is dat een status quo. We vragen 38 miljoen euro extra aan de Vlaamse Regering, om de koopkracht van de sector te herstellen én om te investeren in de toekomst van de professionele kunsten. Dat extra bedrag is slechts 0,07% van de uitgavenbegroting van de Vlaamse overheid in 2022. Waarom is die 38 miljoen euro noodzakelijk? 1. Budget voor koopkrachtherstel Voor koopkrachtherstel is 20,6 miljoen euro nodig bovenop het voorziene bedrag. Hiermee kunnen we hoogstens op peil houden wat we voorheen al deden, dit door inflatie en stijgende marktprijzen. 2. Budget voor beleidsaccenten minister Minister Jambon lanceerde in zijn visienota Kunsten eigen beleidsaccenten voor nieuw beleid. Elke van deze ambities van de minister verdient bijkomende financiële middelen. Daarvoor vragen we 10% bijkomend budget, of 17,5 miljoen euro. 3. Budget voor herstel na corona Bovendien heeft de kunstensector bijzonder zware corona jaren achter de rug. De reguliere inkomsten zijn erop achteruitgegaan. Onze sector zal nog jaren moeten herstellen van deze periode. De minister kan ons hier via bijkomend budget een hand reiken.


Je kan al de media voor op je socials downloaden op www.ambitieuzerdandit.be Deel deze boodschap NU via jouw socials!


Bedankt!

De Muziekgilde
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page